Investitiile firmelor romanesti au ajuns la 27 miliarde euro in acest an si "nu este niciun semn ca se vor reduce in urmatorii ani", a declarat ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.

"Cu exceptia dezbaterilor care tin de febra electorala, nu cred ca orice formula de guvernare va ameninta mediul de afaceri autohton. Ideea continuitatii este una valabila, iar Romania trebuie sa stimuleze investitiile, mai ales pe cele autohtone, in energie si atragerea fondurilor europene", a mai spus Vosganian.

Ministrul a vorbit despre importanta unei politici fiscale prudente in urmatorii patru ani, "fara de care nu vom ajunge la un deficit bugetar de 0,9% din PIB in 2012 si fara de care nu vom putea intra in zona euro".

Obiectivele pot fi, insa, atinse prin continuarea investitiilor, a mentionat el.

Vosganian a precizat ca Romania nu a creat socuri interne, ci le-a atenuat pe cele externe, iar reevaluarea cresterii economice s-a facut pe minus in majoritatea tarilor europene, cu exceptia Romaniei.

"Nicio autoritate externa nu da Romaniei o medie de crestere economica mai mica de 5% pe an. Cresterea economica a fost mai mare pe zona investitiilor si a avut o restrangere pe consum", a mai spus ministrul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Klaus Iohannis, huiduit si aplaudat in timpul aceluiasi discurs