Cresterea salariilor profesorilor cu 50% este o masura buna si trebuie aplicata imediat, sustin 35% dintre romani, in timp ce 29% considera ca majorarea salariilor in invatamant este un lucru bun, dar ar trebui aplicat mai tarziu, arata un sondaj Insomar realizat la comanda Realitatea TV.

Potrivit sondajului, doar 25% dintre respondenti au declarat ca majorarea salariilor profesorilor cu 50% nu este o masura buna, in timp ce 11% dintre romani au sustinut ca nu pot aprecia sau nu se pot pronunta asupra majorarii salariilor in invatamant.

Presedintele Traian Basescu este cel care a contribuit cel mai mult la masura privind majorarea salariilor profesorilor, considera 24% dintre romani, si numai 6% dintre cei intrebati sunt de parere ca Parlamentul este principala institutie care a contribui la adoptarea acestei legi.

Potrivit datelor sondajului, doar 15% dintre respondenti sunt de parere ca PSD, partidul care a initiat aceasta lege, a contribuit in cea mai mare masura la adoptarea ei, iar sindicatele, care au sustinut in Parlament acest act legislativ sunt vazute drept principalii actori la elaborarea legii.

Majoritatea romanilor considera ca in urma aplicarii masurii de crestere a salariilor profesorilor cu 50% situatia economica va ramane la fel, in procent de 50,4%, in timp ce doar 29,2% sustin ca starea economiei se va inrautati.

Aproape o treime dintre respondenti sunt de parere ca majorarea salariilor profesorilor va duce la ridicarea calitatii invatamantului - 29,7%, in timp ce 54,2% dintre acestia cred ca situatia invatamantului va ramane la fel.

Unul din doi romani sustine ca, in ultimii 2 ani, calitatea invatamantului a scazut - 47%, iar 34% sunt de parere ca situatia a ramas la fel si numai 11% considera ca in acest timp calitatea invatamantului a crescut.

Cu toate acestea, parintii au o parere buna despre profesori, in conditiile in care 68% dintre cei care au declarat ca au copii la scoala au sustinut ca au, in general, o parere buna si foarte buna despre profesorii copiilor si doar 25% ca nu sunt multumiti de dascali.

Studiul a fost realizat de Insomar in perioada 30 octombrie - 3 noiembrie, la cererea Realitatii TV, pe un esantion de 1.201 persoane si are o marja de eroare de +/- 3%


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Vânzările de produse în România au crescut cu aproape 40% 
Setari Cookie-uri