Guvernul de la Londra se teme ca deruta economica din Europa va aduce un nou val de imigranti in Marea Britanie si va extinde prin urmare reglementarile aspre din domeniul imigratiei, pentru a impiedica venirea altor mii de romani si bulgari, relateaza The Sunday Mirror.
Guvernul se teme ca, din cauza crizei, imigrantii se vor indrepta catre Marea Britanie "cautand cu disperare locuri de munca", potrivit tabloidului britanic.

Ministerul de Interne este supus unor intense presiuni pentru a ridica restrictiile ce interzic majoritatii muncitorilor bulgari si romani sa lucreze in Marea Britanie, scrie The Sunday Mirror.

Noul ministru pentru imigratie, Phil Woolas, este insa hotarat sa reziste apelurilor de a schimba reglementarile, in conditiile in care actualele restrictii, impuse dupa aderarea Romaniei la UE in 2007, expira la sfarsitul lunii decembrie. "Avem decizii dificile de luat. Trebuie sa gasim un echilibru intre nevoile companiilor britanice si migratie", a declarat Woolas.

Prelungirea restrictiilor va insemna ca romanii si bulgarii - spre deosebire de alti muncitori din UE - nu vor putea solicita slujbe in cadrul firmelor britanice. Numai cei care au personalitate juridica, liber-profesionistii, muncitorii sezonieri din agricultura si studentii din cele doua tari vor putea lucra in Marea Britanie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri