Intre 10 si 15% dintre agentii economici bun platnici au intarziat cu plata taxelor si impozitelor din octombrie, de cel putin 500 milioane lei, din cauza blocarii procesului de creditare interbancara, cauzate de criza economica internationala, a declarat presedintele ANAF.
Drept urmare, programul de incasari al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a fost afectat cu circa 4%, a mai spus presedintele ANAF, Daniel Chitoiu.

"In zilele urmatoare, vom lua o serie de masuri pentru relaxarea creditarii intre banci si vom incerca sa gasim solutii pentru banci pentru a le ajuta sa dea drumul la lichiditati. Problema este ca bancile nu se mai imprumuta intre ele si ca bancile mama au stopat liniile de finantare a bancilor din Romania", a explicat Chitioiu, citat de NewsIn.

El a adaugat ca, in acest sens, va avea loc o serie de discutii la nivel de Guvern, precum si cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), pentru a gasi solutii de deblocare a acestei situatii.

Potrivit reprezentantilor ANAF, din totalul de incasari avute in vedere pentru primele 10 luni, de 129 miliarde lei, au fost colectate 124,1 miliarde lei, iar ponderea cea mai importanta a restantelor a avut loc in octombrie.

In prezent, in Romania figureaza un total de 873.000 de companii care au cel putin un impozit de plata, potrivit reprezentantilor ANAF.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri