Drept urmare, programul de incasari al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a fost afectat cu circa 4%, a mai spus presedintele ANAF, Daniel Chitoiu.

"In zilele urmatoare, vom lua o serie de masuri pentru relaxarea creditarii intre banci si vom incerca sa gasim solutii pentru banci pentru a le ajuta sa dea drumul la lichiditati. Problema este ca bancile nu se mai imprumuta intre ele si ca bancile mama au stopat liniile de finantare a bancilor din Romania", a explicat Chitioiu, citat de NewsIn.

El a adaugat ca, in acest sens, va avea loc o serie de discutii la nivel de Guvern, precum si cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), pentru a gasi solutii de deblocare a acestei situatii.

Citeste si:

Potrivit reprezentantilor ANAF, din totalul de incasari avute in vedere pentru primele 10 luni, de 129 miliarde lei, au fost colectate 124,1 miliarde lei, iar ponderea cea mai importanta a restantelor a avut loc in octombrie.

In prezent, in Romania figureaza un total de 873.000 de companii care au cel putin un impozit de plata, potrivit reprezentantilor ANAF.