AJOFM Bihor a dat publicitatii, joi, cele mai recente date legate de concedierile colective, din care rezulta ca, fata de anul trecut, numarul celor ce au fost sau vor fi disponibilizati este de doua ori mai mare, transmite NewsIn.
“Productia acestor societati care se intretin pe baza de credite. Nicio firma nu are banii sa-i avanseze si sa intretina productia si toate cheltuielile aferente, inclusiv cele salariale sau cele catre stat din banii proprii. Criza financiara a dus la scumpirea acestor credite, care au determinat in final societatile sa se gandeasca daca productia pe care o realizeaza mai este sau nu generatoare de profit”, a declarat, joi, Dorel Draghici, directorul AJOFM Bihor.

In lunile noiembrie si decembrie in Bihor se vor inchide alte sapte fabrici. Firmele care au respectat obligatia legala de a notifica Agentiei concedierile colective sunt Agromec Alesd (cu 10 salariati dati afara, dintr-un total de 15), Mineral West Dobresti (23 din 39), Agromec Sacueni (7 din 34 de angajati), Arfungo Comimpex (61 din 72), Romflex Salonta (136 din 296), Contrafort SRL Oradea (48 din 70) si sectia din Vadu Crisului a societatii Cominex Nemetalifere Cluj Napoca (de unde vor fi concediati 11 din cei 16 angajati).

Numai in ultimul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, disponibilizarile au crescut de cinci ori, iar totalul angajatilor concediati in 2008 a ajuns in prezent la 2.924. “La 31 noiembrie 2007 am inchis anul cu un numar de 1.502 persoane afectate prin aceste concedieri, aproximativ jumatate din cele cu care il vom inchide in acest an.” sustine directorul AJOFM Bihor.

In Bihor, rata somajului pentru luna octombrie atinge 2, 64 la suta, iar in urma disponibilizarilor anuntate pentru noiembrie si decembrie, specialistii de la AJOFM estimeaza ca aceasta va depasi 3%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri