Cel mai mare salariu din Romania declarat la Fisc a fost anul trecut de 4,15 milioane lei (1,24 milioane euro), corespunzator unui castig lunar de peste 100.000 euro, si a fost incasat de o persoana care lucra in domeniul comercializarii de energie electrica, potrivit ANAF.
In clasamentul celor mai mari salarii din Romania platite in 2007 intocmit de Fisc, pe pozitia a doua s-a clasat o persoana care lucra tot in distributia de electricitate, care a primit 2,92 milioane lei (875.400 euro), echivalent cu 73.000 euro/luna, in medie.

Pe pozitia a treia s-a situat un consultant pentru afaceri si management, care a castigat 2,48 milioane lei (742.400 euro) sau 62.000 euro/luna.

Pe locurile 4 si 5 in topul ANAF se afla persoane din activitati de intermedieri monetare, care au avut anul trecut venituri nete de 1,73 milioane lei, respectiv 1,72 milioane lei.

Pozitia a sasea a revenit unei persone care lucra in distributia de energie electrica, cu un venit net anual de 1,64 milioane lei, in timp ce pe pozitia urmatoare se claseaza un angajat din domeniul productiei de bauturi racoritoare nealcoolice/ape minerale, cu 1,47 milioane lei.

Doua persoane din activitati de intermedieri monetare au castigat 1,43 milioane lei, respectiv 1,39 milioane lei in 2007.

Clasamentul este incheiat de o persoana
din domeniul productiei de articole din material plastic pentru constructii, care a castigat anul trecut 1,34 milioane lei.

Salariu mediu brut in cadrul companiilor private a crescut in 2008 cu 15%, valoarea inferioara cresterii salariului mediu brut national de 25%, calculat de Institutul National de Statistica (INS), potrivit unui studiu Paywell Romania realizat recent de PricewaterhouseCoopers (PwC).

Salariul mediu brut din multinationale a crescut cu 15% in 2008 Salariul mediu brut calculat in urma intervievarii a 250 de companii a fost de 2.290 lei, fata de salariul de 1.751 calculat de INS

In 2008, angajatii de la nivelul operational au beneficiat de cele mai importante cresteri salariale - 19%, in timp ce cei de la nivelul de suport au primit salarii cu 11% mai mari.

Salariul managementului companiilor a crescut cu 14% in luna aprilie 2008 fata de aceeasi luna din 2007.

Top 3 salarii din Romania

Locul I – salariu anual 1,24 mil. euro – energie;
Locul II – salariu anual 875.400 euro – electricitate;
Locul III - salariu anual 742.400 euro - consultanta pentru afaceri si management;

Dezbaterea zilei: Care credeti ca sunt industriile din Romania cu cele mai mari salarii, pornind de la informatiile publicate de ANAF? Cum va explicati ca cele mai mari salarii din Romania sunt platite in domeniul energiei?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri