Peste 700 de angajati de la mai multe societati comerciale din Arad vor fi disponibilizati, in lunile noiembrie si decembrie, din cauza reducerii activitatilor de productie, transmite NewsIn.
Conform datelor prezentate de Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Arad, majoritatea persoanelor care isi vor pierde locul de munca provin de la unitati care activeaza in domeniul constructiilor, confectiilor de incaltaminte si textile. Astfel, SC Foricon a anuntat disponibilizarea, in aceasta luna, a 31 de angajati, in timp ce SC Replay disponibilieaza 80 de persoane.

Agro Codlea a anuntat ca pana la 30 noiembrie va concedia 30 de persoane, iar SC Raymond Productie 60 de angajati. De asemenea, SC Bianca International va disponibiliza pana la sfarsitul lunii noiembrie 200 de muncitori, in timp ce SC Coste Shoes 67 de oameni. Pentru luna decembrie au anuntat disponibilizari SC Transfond (3 angajati) si SC Tommaificio (44 angajati).

„Criza financiara a afectat deja vanzarile, chiar daca pana la momentul crizei intreprinderea noastra inregistra o cifra de afaceri ridicata. Vanzarile au scazut cu 30 la suta din octombrie, continuand cu luna in curs, luna in care se pastreaza din pacate acelasi trend. Din cauza vanzarilor scazute am fost nevoiti sa prelungim termenele de plata, iar lantul de vanzare-cumparare pe care il mentinem cu prestigiosi importatori a trebuit restrans, deci am redus comenzile. Din pacate, avand in vedere ca situatia nationala si mondiala ne afecteaza, vom reduce din efectivul de personal de 60 de angajati, incepand cu luna ianuarie a anului viitor“, a declarat Cosmin Codrin, directorul SC Auto Group C.M.B., din Arad.

Totodata, una dintre cele mai mari societati din constructii din Arad, ICIM SA, va trimite in somaj tehnic 10 la suta dintre angajati, adica 200 de muncitori. „Vine iarna si nu mai putem sa-i tinem pe toti la lucru. Nu stiu ce se va intampla pe viitor, totul depinde de ce ne asteapta in primavara. Nu e vorba doar de concedierea celor de la drumuri, ci si personal TESA, cei de la carierele de piatra, dar si altii din societate. Vom incerca si sa-i redistribuim in alte sectii, pe cei care vom putea“, a declarat Ioan Faur, managerul ICIM SA.

Potrivit datelor AJOFM Arad, in luna septembrie au fost disponibilizate 140 de persoane, iar in luna octombrie 115 persoane.

Companii multinationale care detin unitati de productie in Arad nu au anuntat disponibilizari, insa au facut modificari in programul de lucru al salariatilor, reducand numarul orelor suplimentare de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri