Jumatate dintre angajatii societatii Cuprom Baia Mare, aproximativ 170 de persoane, au intrat, de luni, in somaj tehnic pentru 30 de zile, din cauza restrangerii activitatii economice a societatii, transmite NewsIn.

Dupa trecerea celor 30 de zile, exista riscul ca angajatii sa fie disponibilizati. Pana atunci, cele 170 de persoane vor primi doar 75 % din salarii si sporurile de vechime.

Conducerea societatii Cuprom a motivat ca masura intrarii in somaj a fost necesara din cauza efectelor crizei economice mondiale care a inceput sa fie resimtita la nivel national.

,,Toti cei care au lucrat la bursa au de suferit. De la societatea Cuprom vor intra pe somaj tehnic 170 de oameni pentru 30 de zile. Apoi vom vedea ce masuri se vor impune sa fie luate”, a aratat Ioan Muresan.

La societatea Cuprom, cel mai mare producator de cupru la nivel national lucreaza in prezent 375 de angajati. Cuprom Baia Mare este o sucursala a socitatii Cuprom Bucuresti, cu capital privat.

Combinatul Cuprom a fost multa vreme catalogat ca fiind unul din marii poluatori ai municipiului Baia Mare, inainte de privatizarea din 1998 fiind in topul poluatorilor locali. In timp, societatea a fost supusa unui proces de retehnologizare, astfel incat problemele de mediu s-au diminuat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Vremea nefavorabila ingreuneaza exportul