Lucrarile la soseaua de centura a Timisoarei risca sa fie sistate, dupa ce o firma de consultanta din SUA, care avea atributii de management al investitiei, a dat faliment.

„Firma americana de consultanta CCP a intrat in faliment, insa acum Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale va propune Bancii Japoneze (n.r, finantatorul lucrarii) sa-i permita unei alte societati, asociate cu cea americane, Search Corporation, sa preia consultanta de management al investitiei. Daca nu se accepta, atunci lucrarile vor fi oprite. Nu putem spune pentru cat timp, o saptamana, o luna”, a declarat directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, citat de NewsIn.

Centura ocolitoare a Timisoarei urmeaza sa fie extinsa la patru benzi. Lucrarile la soseaua de centura, in valoare de 15 milioane de euro, au inceput in 2002 si ar fi trebuit sa fie gata acum patru ani.

Citeste si:

Contractul cu fostul constructor a fost reziliat la finele lui 2006, dupa ce doar 40% din lucrarile contractate au fost finalizate, blocand finantarea de la Banca Japoneza. Contractul cu urmatoarea firma care a contractat lucrarile, Efklidis, din Grecia a fost reziliat in 2006. Ulterior s-a organizat o noua licitatie pentru executarea lucrarii, noul constructor devenind Romstrade, care are la dispozitie 20 de luni pentru asfaltarea celor 12,6 kilometri de autostrada.

Centura de ocolire a Timisoarei are o lungime de 12 kilometri si are menirea de a prelua traficul greu care in acest moment trece prin Timisoara.