Ministerul Economiei si Finantelor a transferat catre Fondul Proprietatea, in perioada 5 martie - 27 octombrie, 26,94 milioane lei cu titlu de varsamant la capitalul social, prin care s-au achitat 26.945.630 actiuni neplatite, arata Fondul in Convocatorul AGA.
Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea a hotarat, in 6 februarie 2008, sa indisponibilizeze la Depozitarul Central 614.940.213 de actiuni neplatite detinute de statul roman, reprezentand diferenta intre numarul actiunilor neplatite la data raportului de evaluare Finevex si numarul actiunilor platite cu ocazia varsarii unor sume suplimentare.

Im perioada 5 martie - 27 octombrie, Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a transferat catre Fondul Proprietatea 26,94 milioane lei cu titlu de varsamant la capitalul social, prin care s-au achitat 26.945.630 actiuni neplatite.

Astfel, Consiliul de Supraveghere a decis pe 11 noiembrie sa modifice numarul de actiuni indisponibilizate la Depozitarul Central detinute de statul roman, prin MEF, la 587.994.583 actiuni, ca urmare a sumelor transferate de MEF in contul Fondului Proprietatea.

Ca o consecinta, actul constitutiv al Fondului Proprietatea urmeaza sa fie modificat. In noua forma propusa a actului constitutiv, capitalul social subscris al Fondului Proprietatea ramane de 14,24 miliarde lei, impartit in 14,24 miliarde actiuni nominative, ordinare, cu o valoare de 1 leu fiecare. Capitalul social subscris si varsat este in valoare de 13,652 miliarde lei, fiind indisponibilizate la Depozitarul Central un numar de 587.994.583 actiuni ale statului roman, prin ministerul Economiei si Finantelor.

Actionarii Fondului Proprietatea se vor intalni, pe 15 decembrie, pentru revocarea lui Catalin Doica din consiliul de supraveghere, modificarea actului constitutiv al societatii prin modificarea obiectului de activitate si a capitalului social, stabilirea datei de 30 decembrie 2008 ca data de inregistrare si o informare asupra procedurii de selectie a societatii de administrare.

Propunerea de modificare a obiectului de activitate al Fondului Proprietatea, care consta in prezent in efectuarea de investitii financiare, a fost respinsa de catre actionari in cadrul adunarii generale extraordinare din 8 august.

Fondul Proprietatea avea active de 14,46 miliarde lei (3,8 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut, in timp ce capitalurile proprii erau de 14,45 miliarde lei.

Fondul a inregistrat in primele noua luni un profit net de 424,8 milioane lei (117 milioane euro), in crestere cu 40% fata de intervalul similar din 2007, la care au contribuit mai ales veniturile din dividende.

In prezent, Fondul Proprietatea este in etapa de selectie a administratorului de fond, in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Numarul de actionari persoane private ai Fondului Proprietatea a ajuns in prezent la 2.024, de la 2.080 cati erau la jumatatea lunii octombrie, iar detinerea acestora in capitalul Fondului a crescut cu 4,44 puncte procentuale, pana la 25,30%.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri