Seful statului a folosit in prima instanta ca Fondul de pensii s-a prabusit, apoi a revenit precizand ca expresia pe care a folosit-o este nepotrivita, aratand ca majorarile de pensii dictate de Parlament in toamna anului 2007 si mai apoi din octombrie 2008 nu pot fi acoperite din Fond. Basescu a spus ca in acest moment exista un deficit de 350-400 milioane de euro, care, pe parcursul anului viitor ar putea ajunge la 1,2-1,3 miliarde de euro.

Seful statului a adaugat ca banii de care este nevoie pentru acoperirea majorarilor de pensii ar determina bugetul de stat sa alimenteze necesarul de bani.

Basescu a spus ca a fost de acord cu majorarile de pensii si a amintit momentul din toamna anului trecut, cand legea aprobata de Parlament (in unanimitate) se afla la promulgare, iar el a cerut Guvernului sa spuna daca exista bani pentru acoperirea respectivei sporiri de pensii.

Citeste si:

Seful statului a mai amintit si ca s-a numarat printre politicienii care au sustinut majorarea de anul trecut a pensiilor (punctului de pensie, potrivit legii modificate anul trecut), motiv pentru care, cand Guvernul a sustinut ca ar fi bani pentru acoperirea acestor fonduri, a semnat legea.

In privinta majorarii pensiilor operate in toamna acestui an, Basescu a spus ca si daca nu ar fi fost de acord, nu are la dispozitie decat retrimiterea legii la Parlament, care, asa cum a formulat seful statului, "s-ar fi intors la fel".

Dealtfel, Traian Basescu a inclus majorarea pensiilor in timpul mandatului sau intre punctele pozitive ale bilantului sau.