Olanda a decis sa amane deschiderea, prevazuta initial pentru 1 ianuarie, a frontierelor sale pentru muncitorii romani si bulgari, din cauza crizei economice, a anuntat ministrul pentru afaceri sociale.
"Ministrul a anuntat in Parlament ca nu va exista libera circulatie pentru romani si bulgari de la 1 ianuarie", a spus purtatorul de cuvant al ministrului Piet Hein Donner, Bea Versteeg, conform AFP, citat de NewsIn.

"Situatia de pe piata muncii ne facem sa ne temem ca, din cauza crizei financiare, somajul va creste, de aceea ministrul nu doreste deschiderea frontierelor", a adaugat purtatorul de cuvant.

Aderarea la UE a Romaniei si Bulgariei in ianuarie 2007 prevedea intrarea lor in spatiul Schengen de libera circulatie la 1 ianuarie 2009. "Olanda va informa Bruxelles-ul ca se opune", a declarat Versteeg.

Tarile din spatiul Schengen se pot opune pentru o perioada de maxim trei ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri