ANOFM: Numarul de slujbe disponibile a scazut cu o treime intr-o saptamana

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) are in evidenta 11.439 locuri de munca neocupate pentru intervalul 5 - 12 decembrie, cu 5.199 mai putine decat in saptamana anterioara, cele mai multe fiind in Bucuresti, potrivit datelor publicate de institutie.

Astfel, in Bucuresti au fost raportate 1.601 de posturi vacante, in Dolj - 846, in Hunedoara - 616, informeaza NewsIn.

In schimb, in judetul Alba au fost raportate cele mai putine oferte de munca - 19, urmat de judetele Galati, cu 24 de oferte, Vrancea, cu 47, si Valcea, cu 51 de locuri de munca disponibile.

La nivel national, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 765 de posturi libere, cele mai multe fiind pentru ingineri si subingineri - 314 de locuri de munca, asistenti medicali generalisti - 45, contabili - 37 si lectori universitari - 25.

Agentiile judetene au mai raportat catre ANOFM 10.674 de oferte de munca pentru persoanele cu studii medii si profesionale, cele mai multe fiind pentru confectioneri-asamblori de articole textile - 864 de posturi, muncitori necalificati in industria confectiilor - 570, lucratori comerciali - 410, operatori confectioneri pentru industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje, materiale sintetice - 388, muncitori necalificati la ambalarea produselor solide si semisolide - 368, muncitori necalificati la demolari de cladiri, zidarie, mozaic, gresie, parchet - 306 de locuri de munca.

Potrivit datelor inregistrate de agentiile judetene, desi perioada crizei financiare a determinat restrangerea bugetelor de chetuieli pentru imbracaminte, firmele din industria textila din Romania au ramas cele care au cele mai multe oferte de angajare pentru acest interval.

Cele mai putine locuri de munca in perioada 5 - 12 decembrie sunt pentru jurisconsulti - 9 posturi libere, frizeri - 8, profesori universitari - 7, portari - 5, arhitecti de cladiri - 4, medici specialisti si maseuri - cate 3 oferte.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri