Presedintele Traian Basescu le-a spus liderilor politici, pe care i-a convocat la Cotroceni, ca premierul desemnat este Theodor Stolojan. Stolojan a declarat ca, dupa ce va primi votul Parlamentului, viitorul Guvern va pregati "extrem de urgent" bugetul pentru anul viitor si reformele "esentiale pentru progresul Romaniei" in educatie, sanatate sau administratie.
"Daca acest Guvern va fi investit, si sunt convins ca va fi investit de Parlamentul tarii, avem doua misiuni extrem de urgente: de a pregati proiectul de buget pe anul 2009, tinand seama de programul de guvernare si de a relansa reforme esentiale pentru progresul Romaniei, reforma in educatie, reforma administratiei publice, reforma sanatatii, si alte reforme extrem de necesare tarii noastre", a declarat Theodor Stolojan, imediat dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat ca l-a desemnat premier al viitorului Guvern al Romaniei.

Theodor Stolojan, premierul desemnat de Traian Basescu

Stolojan a aratat ca, in urmatoarele zece zile, misiunea sa este aceea de a colabora cu reprezentantii PD-L, dar si cu cei ai PSD si ai UDMR, cele doua partide care si-au manifestat dorinta de a participa la guvernare cu democrat-liberalii. "Voi colabora cu dansii pentru a realiza programul de guvernare in noile conditii care exista in Romania, la ora actuala, ca urmare a crizei financiare internationale si a recesiunii economice din tarile dezvoltate", a spus democrat-liberalul.

De asemenea, al doilea obiectiv al premeirului desemnat va fi acela de a forma viitorul Guvern pentru a se prezenta in fata Parlamentului, pentru votul de investitura, cel tarziu la data de 22 decembrie a acestui an.

Presedintele Basescu spune ca mandatul lui Stolojan, de va fi validat, va fi de patru ani

Presedintele Traian Basescu a precizat, la finalul declaratiei in care a anuntat premierul desemnat, pe Theodor Stolojan, ca in cazul in care va fi validat de Parlament, mandatul acestuia este de patru ani, si nu fragmentat.

Precizarea sefului statului vine dupa solicitarea publica a PSD de a conveni cu PD-L o rocada la doi ani pentru postul de premier.

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca a ales un premier capabil sa gestioneze criza si efectele, precum si institutiile statului.

Theodor Stolojan este desemnat pentru a doua oara in functia de prim-ministru si dupa ce, la alegerile din 2000, fusese candidatul la Presedintie al Aliantei DA, care s-a retras cu doua luni inainte de scrutin. Tehnocratul devenit politician de dreapta a fost desemnat sa conduca un Guvern PDL-PSD.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri