Romania a inregistrat in primele zece luni un excedent comercial de 182,2 milioane dolari in relatia cu Republica Moldova, comparativ cu aceeasi perioada din 2007, pe fondul avansului mare al exporturilor de bunuri romanesti catre piata statului vecin, a anuntat Statistica al statului vecin.
In septembrie, balanta comerciala a Romaniei cu statul vecin inregistrase un excedent de 156,2 milioane dolari.

In perioada ianuarie - octombrie 2008, Republica Moldova a importat din Romania produse de 528,1 milioane dolari si a livrat pe piata romaneasca marfuri in valoare de 289 milioane dolari.

Potrivit Biroului National de Statistica al statului moldovenesc, in primele zece luni din 2008 exporturile Republicii Moldova au totalizat 1,35 miliarde dolari, in crestere cu 27% fata de intervalul similar din 2007, iar importurile au totalizat 4,1 miliarde dolari, fiind cu 41,4% mai mari decat in perioada de comparatie.

Comparativ cu ianuarie-octombrie 2007, exporturile s-au diminuat cu 5,5%, iar importurile au crescut cu 33,3%, in principal ca urmare a majorarii importurilor de autoturisme din Germania, Italia, Franta si SUA, mai arata statistica moldoveneasca. Fata de luna precedenta, exporturile si importurile Republicii Moldova au scazut in luna octombrie.

Exporturile de marfuri in octombrie s-au cifrat la 150,4 milioane dolari, in scadere cu 2,6% fata de luna precedenta, dar cu 5% peste nivelul din octombrie 2007, in timp ce importurile au insumat 428,5 milioane dolari - cu 2,1% sub nivelul din luna anterioara, dar cu 16% mai mari decat in octombrie 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri