In octombrie, productia industriala a Romaniei a scazut

Productia industriala a Romaniei a scazut in octombrie cu 3,2% fata de aceeasi luna din 2007, intr-un ritm mai redus decat media Uniunii Europene (UE), de 5%, dar si fata de cea a zonei euro, de 5,3%, a anuntat Eurostat.

Fata de luna anterioara, productia industriala din Romania a scazut, in octombrie, cu 3,4%, potrivit biroului european de statistica.

Datele prezentate de Eurostat pentru 20 din cele 27 de state membre arata ca productia industriala a scazut, in octombrie 2008, in 18 state membre si a crescut doar in Polonia si Slovacia, cu cate 0,1%.

Cele mai mari scaderi in acelasi interval au fost inregistrate in Spania - de 12,8%, Estonia - de 11%, Irlanda - de 10%, si Letonia - de 9%. In Franta, productia industriala s-a redus cu 7,5% raportat la aceeasi luna a anului trecut.

Pe categorii, cel mai mult au scazut productia bunurilor de folosinta indelungata - cu 6,3% in UE si cu 8,4% in zona euro - si cea a bunurilor intermediare, care s-a redus cu 7,2% in blocul comunitar si cu 7,4% in zona euro.

Productia energetica s-a diminuat cu 2,1% la nivelul UE si cu 1,3% in zona euro.

Institutul National de Statistica (INS) anuntase ca, in octombrie, productia industriala din Romania s-a comprimat cu 3% fata de aceeasi luna a anului anterior, in timp ce, fata de septembrie, productia industriala a scazut cu 0,7%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Rata anuală a inflaţiei a urcat la 2,6% în luna iunie
Setari Cookie-uri