Astfel, veniturile bugetului general consolidat au insumat 139,09 miliarde lei in primele 11 luni ale acestui an, fata de 109,69 miliarde lei in aceeasi perioada din 2007.

La bugetul de stat, veniturile au crescut in primele unsprezece luni cu 28,7% fata de perioada corespunzatoare din 2007, pana la 87,66 miliarde lei, mai arata datele MEF.

Veniturile la bugetul fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, al asigurarilor sociale de stat si asigurarilor pentru somaj au avansat au ajuns la 45,48 miliarde lei, in crestere cu 27,3% fata de intervalul ianuarie - noiembrie al anului trecut.

Veniturile bugetelor locale au afisat o crestere modesta la unsprezece luni, pana la 5,95 miliarde lei, de la 5,86 miliarde lei in perioada corespunzatoare a anului trecut.

Citeste si:

Potrivit datelor publicate saptamana trecuta de Finante, bugetul general consolidat a inregistrat, in primele zece luni, un deficit de 8,11 miliarde lei (2,2 miliarde euro), suma care echivaleaza cu 1,61% din produsul intern brut (PIB) estimat pentru 2008, de 505 miliarde lei.

Dupa primele 11 luni ale acestui an, deficitul bugetar a ajuns la circa 3% din PIB, potrivit datelor preliminare ale Finantelor, in conditiile in care Guvernul si-a propus un deficit bugetar de 2,3% din PIB pentru intregul an 2008.

La inceputul acestei luni, surse din MEF declarau, potrivit NewsIn, ca incasarile bugetare au fost in noiembrie cu 3,5 miliarde lei sub nivelul programat, tendinta mentinandu-se si in decembrie.

De la inceputul lui decembrie, MEF a atras circa 4 miliarde lei de la banci, prin depozite cu scadenta pe 23 si 24 decembrie, pentru a acoperi lipsa de disponibilitati in trezorerie. In plus, Finantele si-au propus sa emita in decembrie titluri de stat de 3,4 miliarde lei, sume care ar urma sa finanteze deficitul bugetar.