CNIPMMR solicita includerea in Programul de Guvernare 2008-2012 a unei serii de prioritati pentru inbunatatirea mediului de afaceri precum reducerea impozitului pe veniturilor microintreprinderilor cu 1% si a contributiilor de asigurari sociale cu minim 5%.

De asemenea, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR) solicita o alocare anuala prin legea bugetului de stat, de fonduri in valoare de minim 0,5% din PIB pentru finantarea programelor de dezvoltare si infiintarii de noi IMM-uri.

Totodata, CNIPMMR cere reducerea semnificativa a birocratiei si a parafiscalitatii, cresterea accesului intreprinzatorilor la servicii de formare profesionala si consultanta prin folosirea voucherelor si subventionarea cresterii dobanzii care ingreuneaza proiectele de finantare si deblocarea creditelor, intarirea fondului de garantare.

Consiliul mai solicita noului Guvern masuri de flexibilizare rapida a pietei fortei de munca in Romania, infiintarea de noi locuri de munca, apoi stabilirea unui program national pentru dezvoltarea de portaluri de comert electronic, de parcuri industriale, de clustere si crearea de centre de branding pentru IMM-uri.

De asemenea, patronii cer includerea reprezentantilor organizatiilor patronale reprezentative in toate organismele regionale care elaboreaza politicile de dezvoltare, gestionare si monitorizare a fondurilor europene, dezvoltarea acordurilor si contractelor de parteneriat public-privat si accesarea finantarii europene precum si realizarea unui mecanism eficace pentru absortia de fonduri europene.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Florin Jianu: Scaderea TVA la 5% in turism este un concurs populist