In urma negocierilor cu PSD de miercuri, PD-L a obtinut ministerul de Finante, cel al Transporturilor, Economia, Apararea, Dezvoltarea Regionala, Comunicatiile, Cultura, Ministerul Tineretului si Sportului, precum si Ministerul Turismului.
Ministerele unde Alianta PSD+PC va numi conducerea sunt: Ministerul Agriculturii, Ministerul Mediului, Ministerul pentru IMM si Afaceri, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ministerul Sanatatii. De asemenea, PSD va numi si ministrul pentru relatia cu Parlamentul si vicepremierul.


Vicepremierul, functie ce va reveni PSD, va avea in coordonare Departamentul de Afaceri Europene si agentiile de reglementare, agentii care urmeaza a fi stabilite de premier,a anuntat miercuri Mircea Geoana, la finalul negocierilor cu PD-L, unde cele doua partide si-au impartit ministerele.

Geoana a mai spus ca, in etapa urmatoare, cele doua formatiuni trec la desemnarea celor mai buni reprezentanti pentru portofolii. Decizia asupra persoanelor care vor ocupa aceste posturi va fi luata joi de forurile statutare ale celor doua partide, a mai spus presedintele PSD, sustinand ca in orele urmatoare, PSD si PD-L se vor apleca asupra finalizarii programului de guvernare.

Geoana a refuzat sa spuna cine va fi vicepremier, anuntand doar ca el va merge presedinte al Senatului si, daca legea va fi modificata, va deveni si numarul doi in CSAT. "Vom cauta cele mai bune solutii pentru acoperirea acestor posturi guvernamentale", a declarat si presedintele PD-L, Emil Boc.

El a adaugat ca in orele urmatoare cele doua formatiuni politice din coalitia de guvernare vor avea discutii asupra formei finale a programului de guvernare, sustinand ca ceea ce a fost prezentat in mass-media a reprezentat doar o schita a acestui program.

"Ceea ce dvs. ati prezentat in mass-media a reprezentat doar o formula schita prin reunirea programelor a celor doua formatiuni politice. Programul de guvernare in forma finala va fi acela care va fi prezentat vineri si discutat in plenul celor doua Camere a Parlamentului luni", a declarat Emil Boc, in urma unei noi runde de negocieri intre Alianta PSD+PC si PD-L.

Premierul desemnat, Emil Boc, a mai precizat ca urmatoarea intalnire dintre PSD+PC si PD-L va avea loc cel mai probabil miercuri dupa-amiaza sau joi dimineata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri