Beneficiarii de imprumuturi SAPARD pot garanta creditele luate de la banci pentru cofinantarea imprumuturilor cu activele achizitionate prin proiectele de finantare, potrivit unei ordonante de urgenta adoptata de Guvern in ultima sedinta.
Guvernul a decis acordarea de facilitati de garantare pentru beneficiarii de proiecte SAPARD cu scopul de a accelera absorbtia fondurilor alocate prin acest proiect. In cazul in care beneficiarii nu-si indeplinesc obligatiile de rambursare a creditelor, acestea vor fi, intr-o prima faza, achitate din bugetul Ministerului Finantelor Publice de la pozitia "Transferuri aferente Fondului National de Preaderare".

Ulterior, vor fi transferate Agentiei SAPARD in vederea achitarii obligatiilor de plata, conform contractelor incheiate pentru realizarea masurilor cuprinse in Programul SAPARD. Daca beneficiarii proiectelor SAPARD nu indeplinesc in continuare conditiile prevazute in Acordul Multianual de Finantare, Ministerul Finantelor Publice are dreptul sa declare scadente si sa obtina plata imediata a tuturor sumelor datorate si nerambursate, inclusiv a accesoriilor acestora.

Recuperarea de la beneficiari a sumelor rezultate din aceste debite se face potrivit procedurii reglementate de legislatia in vigoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri