Constantin Nita, propus pentru functia de ministru al IMM-urilor si al mediului de afaceri,a primit sambata aviz favorabil de la comisiile economice si de industrii, el enuntand ca prioritati transformarea CEC in banca a IMM-urilor si marirea gradului de absorbtie a fondurilor UE pentru acest sector.
In favoarea candidaturii lui Nita au votat favorabil 37 de parlamentari, iar alti cinci s-au abtinut (liberalii), neinregistrandu-se niciun vot impotriva, potrivit NewsIn.

Principala masura pe care si le-a asumat-o vicepresedintele PSD, viitor ministru al IMM-urilor, a fost marirea capitalui CEC si transformarea acestuia in banca pentru IMM-uri.

De asemenea, Nita le-a mai spus membrilor comisiilor economice si de industrii ca isi propune majorarea capitalului la Fondul National de Garantare a IMM-urilor, o noua procedura legislativa de lichidare a societatilor comerciale si marirea gradului de absorbtie a fondurilor europene destinate acestui sector. Social-democratul a mai spus ca isi doreste ca Agentia Romana de Investitii Straine sa revina la acest minister, la fel si administrarea zonelor libere.

Nita a mai spus ca isi mai propune relansarea si promovarea comertului exterior, prin facilitati fiscale, dar si prin organizarea de catre autoritatile guvernamentale de targuri si expozitii care sa promoveze Romania. Liderul PSD a mai spus ca va sustine masurile pentru incurajarea capitalului autohton, dar si pe afaceristii romani care doresc sa investeasca in strainatate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri