O alta masura pe care ministerul o va analiza va fi scutirea societatilor de plata impozitului pe profiltul reinvestit, a spus Nita, cu ocazia preluarii mandatului de la fostul ministru de resort, Ovidiu Silaghi.

De asemenea, noul ministru a precizat ca Ministerul IMM-urilor si Mediului de Afaceri se va concentra pe problemele ce privesc absortia fondurilor europene.

Prezent la preluarea mandatului de catre Constantin Nita, premierul Emil Boc a spus ca intreprinderile mici si mijlocii reprezinta motorul dezvoltarii economice a Romaniei, atat din perspectiva legilor economiei de piata cat si din perspectiva ponderii pe care o au in Produsul Intern Brut (PIB).

"De aceea am spus ca menintem cota unica de 16% ca un element de stimulare in continuare a mediului de afaceri, de a arata ca avem fata orientata spre ei. Dar in acelasi timp avem si o componenta sociala extrem de importanta si nimeni nu trebuie sa se simta singur si abandonat in aceasta tara, iar oamenii cu venituri reduse, fie ca e vorba de pensii sau salarii, vor beneficia de reduceri fiscale", a declarat Emil Boc.