Noul minister al IMM-urilor va colabora cu Finantele, in perioada imediat urmatoare, in vederea identificarii unor mijloace prin care oamenii cu venituri mici sa benedicieze de un sistem de deduceri din impozit de pana la 10%, a declarat ministrul de resort, Constantin Nita, citat de NewsIn.

O alta masura pe care ministerul o va analiza va fi scutirea societatilor de plata impozitului pe profiltul reinvestit, a spus Nita, cu ocazia preluarii mandatului de la fostul ministru de resort, Ovidiu Silaghi.

De asemenea, noul ministru a precizat ca Ministerul IMM-urilor si Mediului de Afaceri se va concentra pe problemele ce privesc absortia fondurilor europene.

Prezent la preluarea mandatului de catre Constantin Nita, premierul Emil Boc a spus ca intreprinderile mici si mijlocii reprezinta motorul dezvoltarii economice a Romaniei, atat din perspectiva legilor economiei de piata cat si din perspectiva ponderii pe care o au in Produsul Intern Brut (PIB).

"De aceea am spus ca menintem cota unica de 16% ca un element de stimulare in continuare a mediului de afaceri, de a arata ca avem fata orientata spre ei. Dar in acelasi timp avem si o componenta sociala extrem de importanta si nimeni nu trebuie sa se simta singur si abandonat in aceasta tara, iar oamenii cu venituri reduse, fie ca e vorba de pensii sau salarii, vor beneficia de reduceri fiscale", a declarat Emil Boc.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Radiografia sectorului energetic in 2014: principalele evenimente