Traian Basescu i-a cerut marti noului ministru de externe sa subordoneze imediat reprezentantii comerciali si economici direct ambasadorului, intrucat "functionarea lor independenta nu a fost decat o frana in calea evolutiilor pozitive comerciale pe care Romania le are".
"Una din masurile imediate care trebuie luate in ambasadele noastre este subordonarea imediata a reprezentantilor comerciali catre ambasadori. Functionarea lor independenta nu a fost decat o frana in calea evolutiilor pozitive comerciale pe care Romania le are", a declarat Traian Basescu la sediul MAE, unde a participat la ceremonia de preluarea a mandatului de catre noul sef al diplomatiei romanesti, Cristian Diaconescu.

Diaconescu a folosit ocazia sa emita o avertizare catre diplomati. "Am vazut ca fetele dumneavoastra s-au luminat atunci cand domnul presedinte a amintit de subordonarea reprezentantilor economici si comerciali ambasadorilor. Va nu va grabiti din acest punct de vedere. Este vorba de o responsabilitate in plus si nu de o ierarhie", a atras atentia noul ministru de externe.

Traian Basescu a mai amintit, in contextul rolului pe care il au diplomatii in promovarea economiei romanesti, de parteneriatul strategic cu Coreea de Sud si China.

"Parteneriatul strategic cu Coreea de Sud trebuie sa inceapa sa se manifeste. Acest parteneriat aduce avantaje investitionale clare Romaniei. Rolul diplomatilor, ca si al misiunilor economice de pe langa ambasade, trebuie sa fie cel care sa produca deschiderile practice, dupa ce cele politice s-au facut", a explicat presedintele.

"Nu ezit sa va spun de rateul major in relatia economica cu China, dupa ce relatia politica este de o valoare exceptionala. Lipsa de actiune a structurilor guvernamentale, dupa ce relatia la cel mai inalt nivel s-a stabilit, efortul de echilibrare a balantei intre cele doua tari a fost un lucru care ramane o neimplinire, nu a MAE, dar a structurilor guvernamentale in general", a punctat Basescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri