Noul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, a anuntat marti, imediat dupa preluarea portofoliului de la Ludovic Orban, ca va demite 24 de directori din minister pe motiv ca acestia au salariile prea mari, in unele cazuri ajungand chiar pana la 300 milioane lei vechi.

Salariile celor 24 de directori pe care ministrul transporturilor Radu Berceanu a anuntat ii elibereaza din functie totalizeaza 400.000 lei, cel mai mare salariu fiind incasat de directorul Romatsa Aleodor Francu, 37.000 lei.

Ministerul Transporturilor are in subordine 24 de companii, societati nationale si regii autonome.
"Cand am vazut situatia salariilor conducerii operatorilor economici de sub autoritatea Ministerului Transporturilor, m-am hotarat ca pe cei 24 de directori sa-i eliberez din functii pentru salariile fabuloase", a declarat Radu Berceanu.

Astfel, Berceanu a enumerat : compania nationala CFR - 18.700 lei, societatea Metrorex - 15.000 lei, aeroportul Henri Coanda - 21.000 lei, Autoritatea Aeronautica Civila din Romania -19.600 lei, Registrul Auto Roman - 20.000 lei.

Salariul celor 24 de persoane totalizeaza 400.000 lei.

Potrivit noului ministru al Transporturilor si Infrasctructurii, la CFR sunt 11 persoane in Consiliul de Administratie, la Metrorex -15, la Autoritatea Aeronautica - 11, iar la CNADNR sunt 15 persoane in Consiliul de Administratie.

"Este putin cam mult si nesimtirea a ajuns prea departe. Pot spune ca Geica era mic copil. Nu poate fi posibil sa accept cand un ministru are peste 40 de milioane lei salariu si unii angajati mai mult decat acesta. Pentru cei depistati cu aceste salarii sunt realizate contracte de mandat si undeva pe acolo, in aceste contracte, scrie ca am dreptul sa inchei aceste constracte", a mai spus Radu Berceanu.

Berceanu le recomanda celor eliberati din functii sa se duca la companii private fiindca acolo isi pot permite sa aiba orice salariu vor, si nu intru-un minister finantat de la bugetul de stat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si