Peste 1.700 de angajati din judetul Arad vor fi disponibilizati pana in luna februarie, conform notificarilor facute de agentii economici catre Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM).
"Din cele 1.720 de disponibilizari anuntate, 706 sunt in industria de automotive, 286 in sectorul constructiilor, 204 in industria alimentara, 160 in lucrarile de gen civil, 118 in industria confectiilor textile, 82 in industria fabricarii de autovehicule si utilaje, 60 in prelucrarea lemnului si tamplarie, 44 in industria fabricarii de pantofi, 40 in colectarea de fier vechi, 14 in comert, patru in notariat si doua in domeniul extractiei de minereuri. Aceste cifre se pot modifica ulterior, in cazul in care agentii economici decid amanarea sau renuntarea la concedieri“, a precizat, potrivit NewsIn, Mihaela Jude, inspector comunicare AJOFM Arad.

Chiar si Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Arad si-a redus personalul cu 13 persoane, insa doua dintre acestea au fost repartizate in cadrul Casei de Pensii, opt la Agentia de Prestatii Sociale si trei in sectorul implementarii de proiecte.

Pentru a evita disponibilizarile, AJOFM Arad propune firmelor sa recurga la reorientarea profesionala in cadrul unei unitati sau prin cursuri de formare de scurta durata. „Este foarte important de stiut ca noi avem o evidenta a locurilor de munca vacante si incercam, astfel, sa ii reincadram pe agajatii disponibilizati“, a spus Stefan Pascu, directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Arad.

Inspectorii AJOFM Arad au oferit servicii de preconcediere unor societati comerciale aradene afectate de criza economica internationala, printre acestea fiind „AMARAD“ si „ICIM“, care activeaza in sectorul constructiilor.

Persoanele interesate au primit informatii cu privire la drepturile pe care le au, AJOFM Arad punandu-le la dispozitie servicii de formare profesionala si reorientare, aspecte stabilite impreuna cu conducerea firmelor si cu sindicatele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri