APDRP: Problemele in accesarea fondurilor europene pot fi reclamate gratis

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va infiinta, incepand cu data de 5 ianuarie 2009, un numar de telefon gratuit pentru semnalarea problemelor in accesarea si derularea fondurilor nerambursabile acordate prin Programul National pentru Dezvoltare Rurala.

APDRP va pune la dispozitia publicului numarul gratuit 0-800-800-644, de tip TelVerde, care va fi disponibil oricarei persoane interesate, de luni si pana vineri, potrivit directorului general al APDRP, Sorin Radu.

"Aceasta linie gratuita reprezinta un nou pas in asigurarea unei transparente sporite a Agentiei si speram ca va constitui in acelasi timp un mijloc de incurajare a beneficiarilor, atat in ceea ce priveste initierea proiectelor de investitii, cat si pentru semnalarea eventualelor probleme cu care se confrunta acestia in accesarea fondurilor europene pentru agricultura si dezvoltare rurala. Contam in mod deosebit pe opiniile beneficiarilor nostri, pentru a imbunatati in permanenta modul de implementare a Programului National pentru Dezvoltare Rurala” a precizat Radu, conform NewsIn.

Potrivit legii, orice sesizare trebuie sa fie insotita de identitatea reala a persoanei si de datele acesteia de contact. Astfel, persoanele care apeleaza acest numar trebuie sa ofere toate informatiile de identificare solicitate de operator, pentru ca APDRP sa poata proba veridicitatea sesizarilor si sa actioneze in consecinta.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit va deconta pana la sfarsitul anului 2008 peste 514,4 milioane de euro catre beneficiarii din mediul rural.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ministrul Finanțelor: În primele 6 luni am împrumutat 38 de miliarde de lei
Setari Cookie-uri