Finantele vor sa vanda titluri de stat de 4 mld. lei in ianuarie 2009

Ministerul Finantelor Publice (MFP) si-a propus sa vanda in ianuarie 2009 titluri de stat de 4 miliarde lei (circa 1 miliard euro), in scopul finantarii si refinantarii datoriei publice, prima din cele sase licitatii urmand sa aiba loc pe 5 ianuarie, potrivit datelor ministerului.

Astfel, luni, 5 ianuarie, Ministerul Finantelor Publice va emite certificate de trezorerie cu scadenta la 30 de zile in valoare de 1 miliard lei.

Pe 8 ianuarie, ministerul a programat o emisiune de obligatiuni de tip benchmark cu maturitate la 5 ani, de 500 milioane lei, conform NewsIn.

Urmatoarea licitatie va avea loc pe 14 ianuarie, cand institutia va emite certificate de trezorerie cu discont scadente la trei luni cu o valoare de 800 milioane lei.

Pe 19 ianuarie, Finantele vor sa atraga tot 800 milioane lei, prin vanzarea de certificate cu scadenta la sase luni.

Pe 22 ianuarie ministerul a programat a doua licitatie cu obligatiuni de tip benchmark, data la care intentioneaza sa vanda titluri cu scadenta la 3 ani, in suma de 500 milioane lei.

In cadrul ultimei operatiuni derulate in prima luna din 2009, pe 28 ianuarie, Finantele si-au propus sa ia o suma mai mica, reaspectiv 400 milioane lei, prin certificate de trezorerie cu discount cu maturitate la un an.

Ministerul va anunta lunar emisiunile de titluri de stat de anul viitor pana la aprobarea Legii privind bugetul de stat pe 2009, in contextul in care datele macroeconomice care au stat la baza acesteia ar putea fi modificate, pe fondul crizei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Programul „Noua casă": Statul ar putea garanta 60% din valoarea creditului
Setari Cookie-uri