Agricultorii vor o reducere de 50% a pretului motorinei

Federatia Agrostar cere reducerea cu 50% a pretului la pompa al motorinei pentru agricultura si un plan concret de acordare a subventiilor pentru lucrarile agricole de primavara astfel incat acestea sa poata fi efectuate la timp.
Presedintele federatiei sindicale Agrostar, Nicolae Stefan, a declarat pentru NewsIn ca trebuie ca si agricultorii romani sa beneficieze de subventii similare celor acordate fermierilor europeni. Nu vom renunta la aceasta solicitare si vom declansa actiuni de protest daca nu vom obtine aceasta reducere", a spus Niculae.

Ministrul agriculturii Ilie Sarbu a declarat ca va avea o intalnire cu ministrul finantelor pentru a analiza in ce masura aceasta problema poate fi rezolvata. "Dupa finalizarea discutiilor pe marginea bugetului vom sti exact daca o astfel de masura poate fi pusa in practica", a declarat Ilie Sarbu. El a precizat ca in perioada urmatoare va avea o serie de consultari cu organizatiile patronale si sindicale din domeniu pentru a analiza problemele din agricultura si pentru gasirea unor solutii care sa conduca la imbunatatirea situatiei din sector.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri