Consumul de gaze la CET Iasi a fost redus cu 40%

Reprezentantii CET Iasi au declarat ca Romgaz a redus cu 40% furnizarea de gaz metan catre centrala, aceasta masura neafectand insa unitatea, care are la dispozitie rezerve de carbune pentru inca 45 de zile.
"Inainte de decretarea starii de urgenta, inca de marti, a fost redus de la 17.660 metri cubi de gaz furnizati pe ora la 10.500 metri cubi. In actualul context, nu am primit inca nicio informare privind o noua reducere a cotei. Chiar si asa, CET Iasi poate functiona in conditii optime, deoarece avem carbune pentru 45 de zile si pacura pentru 15 zile. De asemenea, suntem in procedura de licitatie si asteptam un nou transport de carbune", a declarat purtatorul de cuvant al CET Iasi, Neculai Parasc, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, daca se va reduce din nou cota de gaz singurele probleme pot aparea in epuizarea mai rapida a combustibilului disponibil, prin cresterea consumului de pacura. Acest lucru ar urma sa se intample la una din cele doua centrale iesene, care foloseste gaz si pacura drept combustibil, in conditiile in care cealalta centrala utilizeaza carbune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri