Contract de asistenta tehnica de 2,79 mil. euro pentru podul Calafat-Vidin

Ministerul Transporturilor si Infrastrucurii (MTI) a semnat contractul de asistenta tehnica pentru supervizarea lucrarilor in valoare de 2,79 mil euro la construirea infrastructurii rutiere si feroviare de acces la podul peste Dunare de la Calafat - Vidin, informeaza ministerul.

Contractul are o valoare totala de 2.798.240 euro, fara TVA, fiind cofinantat de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA, cu suma de 2.098.680 euro, diferenta fiind asigurata de catre Guvernul Romaniei, prin bugetul de stat.

Asistenta tehnica a fost acordata prin licitatie deschisa asocierii formate din Italferr , Diwi Consult International si Tecnic Consulting Engineering – Romania.

In acest sens, consultantul va constitui doua echipe, una pentru componenta rutiera si una pentru componenta feroviara, care se vor coordona si vor asigura serviciile de supervizare in mod unitar.

Activitatea consultantului se va desfasura pe o perioada de 50 luni, care acopera: faza de pre-constructie (1 luna), perioada de executie a lucrarilor (24 luni), perioada de notificare a defectiunilor (urmatoarele 24 luni dupa executia lucrarilor) si perioada de inchidere (1 luna).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri