Grupul de lucru pentru elaborarea planului de masuri de combatere a efectelor crizei economice pe termen scurt si mediu, constituit de cabinetul Boc, a avut prima intrunire joi, la ora 14:00, la sediul Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Investitiile in infrastructura rutiera, feroviara, agricola si rurala, precum si sprijinirea mediului de afaceri pentru relansarea activitatii economice si solutionarea problemelor sociale au fost anuntate ca prioritati ale actualului Executiv.

Miercuri, ministrul finantelor publice, Gheorghe Pogea, a participat la o intalnire cu partenerii sociali pentru relansarea dialogului privind combaterea efectelor crizei economice. La finalul intalnirii, ministrul anunta constituirea unui grup de lucru care se va reuni luni.

"In contextul crizei actuale este necesara o mai mare concentrare pe solutii decat pe pericol", a subliniat Pogea, citat de NewsIn.

Masurile stabilite de grupul de lucru vor fi incluse in proiectul de buget pentru anul 2009 si in estimarile pentru perioada 2010 - 2012.

"Principalele tinte ale planului de masuri pentru combaterea efectelor crizei economice sunt asigurarea conditiilor de stabilitate macroeconomica, pastrarea deficitului bugetului general consolidat in tinta stabilita si controlul deficitului de cont curent", mai arata MFP.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a anuntat miercuri dimineata ca "ipotezele macroeconomice indica o crestere economica (PIB) de 3,5%, o valoare nominala de 588,1 miliarde lei, o inflatie medie de 5,3%, un salariu mediu brut de 1.702 lei/luna si un deficit al bugetului general consolidat (BGC) de 1,7-2% din PIB".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Manifest pentru salvarea economiei
Setari Cookie-uri