Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ar putea decide, in 24 martie, sa contribuie cu pana la 50 milioane euro la un fond regional axat pe instrumente de tip mezanin si equity, in valoare de 350 milioane euro, care va investi in firme medii din Europa Centrala si tarile balcanice.
Finantarile de tip mezanin sunt cele care imbina imprumuturile cu participarea la capitalul social al debitorului, iar cele de private equity reprezinta aporturi de capital.

Fondul Accession Mezzanine Capital III va face, de asemenea, investitii selective in companii din Rusia, Ucraina si Turcia, potrivit comunicatului BERD.

Fondul va fi condus de Mezzanine Management Central Europe si va continua strategia Accession Mezzanine Capital I si II. El are ca scop o implementare mai flexibila a finantarilor de tip mezanin in restructurarea si extinderea balantei de plati si rationalizarea structurii capitalului, dar si sustinerea golului de finantare intre participarea la capital si provizioanele pentru datorii care s-a adancit ca rezultat al intinderii creditarii.

De asemenea, fondul va sprijini expansiuni catre Est, spre Rusia, Ucraina si Turcia, dar si utilizarea unei finantari suplimentare de tip mezanin, si va promova forme sofisticate de capital intre investitorii din regiune.

BERD ar putea investi pana la 50 milioane euro, restul fondurilor urmand sa provina de la investitori institutionali, banci si alti investitori privati din SUA si Europa. Tinta de capitalizare a fondului este de 350 milioane euro, dar ar putea ajunge la maximum 400 milioane euro.

Pentru a primi finantare prin Accession Mezzanine Capital III, companiile trebuie sa indeplineasca reglementarile nationale privind mediul, sanatatea si siguranta cetatenilor, precum si standardele UE in ce priveste protectia mediului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri