Finantarile de tip mezanin sunt cele care imbina imprumuturile cu participarea la capitalul social al debitorului, iar cele de private equity reprezinta aporturi de capital.

Fondul Accession Mezzanine Capital III va face, de asemenea, investitii selective in companii din Rusia, Ucraina si Turcia, potrivit comunicatului BERD.

Fondul va fi condus de Mezzanine Management Central Europe si va continua strategia Accession Mezzanine Capital I si II. El are ca scop o implementare mai flexibila a finantarilor de tip mezanin in restructurarea si extinderea balantei de plati si rationalizarea structurii capitalului, dar si sustinerea golului de finantare intre participarea la capital si provizioanele pentru datorii care s-a adancit ca rezultat al intinderii creditarii.

Citeste si:

De asemenea, fondul va sprijini expansiuni catre Est, spre Rusia, Ucraina si Turcia, dar si utilizarea unei finantari suplimentare de tip mezanin, si va promova forme sofisticate de capital intre investitorii din regiune.

BERD ar putea investi pana la 50 milioane euro, restul fondurilor urmand sa provina de la investitori institutionali, banci si alti investitori privati din SUA si Europa. Tinta de capitalizare a fondului este de 350 milioane euro, dar ar putea ajunge la maximum 400 milioane euro.

Pentru a primi finantare prin Accession Mezzanine Capital III, companiile trebuie sa indeplineasca reglementarile nationale privind mediul, sanatatea si siguranta cetatenilor, precum si standardele UE in ce priveste protectia mediului.