Bugetul pe 2009, fundamentat pe o crestere economica mai mica de 3%

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, i-a informat pe reprezentantii sindicatelor si patronatelor, la discutiile legate de masurile anti-criza ce ar putea fi legiferate pana pe 22 ianuarie, ca bugetul pe 2009 va fi fundamentat pe o crestere economica de sub 3%, a spus liderul Sed Lex, Vasile Marica.

Reprezentantii patronatelor si cei ai sindicatelor au propus peste 100 de masuri pentru relansarea economica, finantarea activitatii economice si masuri de protectie sociala, urmand ca toate acestea sa fie analizate din punct de vedere financiar si cele mai importante sa fie incluse proiectul de buget pe 2009, a precizat directorul Confederatiei Patronale a Industriei, Serviciilor si Comertului din Romania (CPISC), Adrian Izvoranu.

Ince priveste majorarile salariale, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus ca trebuie sa existe un echilibru, astfel incat sa fie pastrata puterea de cumparare a populatiei, dar in acelasi timp sa fie sustinuta si piata interna.

Hossu a mentionat ca la intalnirea de la Ministerul Finantelor nu s-a discutat despre majorarile salariale, o decizie in privinta acestora urmand sa fie luata pana la sfarsitul acestei saptamani, anunta NewsIn.

In privinta masurilor ce vor fi incluse in noul proiect de buget, acestea urmeaza sa fie analizate de trei grupuri de lucru, din care vor face parte reprezentanti ai tuturor ministerelor economice, ai sindicatelor si ai patronatelor.

Concluziile vor viza masuri de protectie sociala, deblocarea finantarii bancare si relansarea economica, potrivit unor participanti la discutii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri