Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras, marti, 1,2 miliarde lei (circa 279 milioane euro) prin depozite cu scadenta la doua saptamani, pentru care plateste un randament mediu de 14% pe an, similar celui de la licitatia anterioara.

Randamentul maxim acceptat de MFP a fost tot de 14%, egal celui pe care ministerul il plateste pentru suma de 1,2 miliarde lei (circa 285 milioane euro) atrasa vineri, 9 ianuarie, prin depozite la 17 zile.

Saptamana trecuta, MFP a mai luat 1,8 miliarde lei (442 milioane euro), pe 16 zile, la un randament mediu anual de 14,17%, informeaza NewsIn.

In plus, Finantele intentioneaza sa emita, miercuri, certificate de trezorerie cu discont pe 3 luni, in valoare de 2 miliarde lei, ca parte a programului de licitatii din ianuarie 2009 prin care vrea sa vanda titluri de stat de 5 miliarde lei (aproape 1,2 miliarde euro), in scopul finantarii si refinantarii datoriei publice.

Nevoia de bani a Finantelor vine pe fondul exploziei deficitului bugetar in ultimele luni din 2008, ministrul Finantelor Publice declarand saptamana trecuta ca deficitul bugetului general consolidat a ajuns anul trecut la 4,5% din produsul intern brut (PIB), dupa standardele romanesti, insa a atins 5,21% din PIB dupa standardele europene, potrivit ultimelor date disponibile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Prima Casă ia startul. Câți bani au fost alocați pentru acest an
Setari Cookie-uri