Siveco Romania va extinde sistemul informatic al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), pentru o valoare estimata de 14,2 milioane euro (cu TVA), potrivit datelor furnizate de APIA.
APIA a incheiat un acord cadru pentru o durata de trei ani cu Siveco Romania in asociere cu TeamNet International si Abaco (Italia) pentru dezvoltarea aplicatiei Sistemului Integrat de Administrare si Control (IACS), se arata in datele APIA, citate de NewsIn.

Potrivit sursei in perioada urmatoare vor fi semnate contracte subsecvente pentru fiecare dintre obiectivele de dezvoltare ale aplicatiei IACS.

Valorile acestor contracte vor fi stabilite in functie de necesitatile dezvoltarii softu-ului pe parcursul celor trei ani de derulare a acordului cadru.

Obiectivele pentru primul an al contractului de dezvoltare includ adaptarea modului de captare de date si adaptarea modulelor de control administrativ si de control pe teren pentru a cuprinde modificarile aferente campaniei 2008. De asemenea, intre obiective se afla implementarea procedurilor pentru schemele de plata privind dezvoltarea rurala, si a schemei de sprijin pentru tomate destinate procesarii.

Totodata, in primul an, va fi implementata o componenta a sitemului informatic care va urmari platile multianuale si declaratiile fermierilor prin care se va aplica procedura de recuperare a sumelor incasate in mod necuvenit.

Un alt obiectiv este dezvoltarea modulului sistemului de informatii geografice (GIS) pentru identificarea parcelelor agricole din registrul viticol.

Dezvoltarea modulului financiar-contabil si conectarea acestuia la registrul debitorilor, pentru efectuarea de plati doar pentru fermierii care nu au debite, este un alt obiectiv vizat pentru primul an.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a mai incheiat in anul 2006 un contract cu consortiul format din Siveco Romania si ABG Ster-Projekt SA , in valoare de 16,5 milioane lei. Din cauza intarzierilor foarte mari inregistrate la punerea in practica a angajamentelor din contract, Romania a fost chiar amenintata de Comisia Europeanu cu activarea clauzei de salvgardare.

Ministrul agriculturii Ilie Sarbu a declarat ca APIA inregistreaza intarzieri de un an la implementarea sistemului informatic si acest lucru s-a facut in complicitatea cu Siveco.

"Am avut discutii cu ei si le-am cerut sa recupereze intarzierile. Astept sa vad rezultatele", a spus Ilie Sarbu.

Contractul intre APIA si consortiul format din Siveco Romania si ABG Ster-Projekt SA , in valoare de 16,5 milioane lei, a fost incheiat in luna iulie 2006 si creat mari probleme, din cauza intarzierilor, ajungandu-se pana la un avertisment adresat Romaniei de catre Comisia Europeana, potrivit caruia daca Sistemul Integrat de Administrare si Control (IACS) nu devine functional, va fi activata clauza de salvgardare.

Potrivit contractului facut public de APIA in noiembrie 2007, compania poloneza ABG Ster-Projekt SA si furnizorul roman de servicii IT, Siveco, s-au obligat sa asigure software pentru sistemul IT al APIA si pentru Sistem Integrat de Administrare si Control (IACS), pe o durata de 12 luni.

Contractul incheiat in 15 iulie 2006 prevedea plata unor penalitati de 0,06% pe zi din valoarea serviciilor neexecutate corespunzator, in cazul in care prestatorul nu indeplinea obligatiile asumate prin contract sau nu convenea prelungirea termenului de executie. Partile contractului au stabilit data de 24 iulie 2006 ca limita maxima la care consortiul avea obligatia sa inceapa prestarea de servicii pentru Agentie.

Consortiul a fost obligat sa depuna o garantie de buna executie a contractului, care a reprezentat 5% din valoarea contractului fara TVA. APIA are dreptul sa emita pretentii asupra garantiei de aproape 700.000 de lei, in cazul in care consortiul nu isi indeplineste obligatiile asumate.

Conform documentelor publicate, APIA si consortiul romano-polonez au amendat prevederile contractului de baza prin trei acte aditionale. Astfel, primul act aditional, incheiat la doar trei zile de la semnarea contractului, a prelungit perioada de furnizare a serviciilor pana la data de 24.08.2007. Al doilea act aditional a prevazut suplimentarea serviciilor oferite de catre Siveco Romania, pentru care APIA va plati in plus 6.600.000 lei.

Ultima prelungire a perioadei de furnizare a serviciilor IT catre APIA a fost prevazuta in actul aditional 3, semnat pe 8 august 2007. Volumul foarte mare de date geospatiale digitalizate si modificarile legislative privind functionarea sistemului au fost motivele invocate de consortiu pentru decalarea pana la data de 15 decembrie 2007 a termenului de finalizare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri