Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, care exclude vanzarile de autovehicule si motociclete, a crescut in noiembrie cu 2,8% fata de aceeasi luna din 2007 , insa avansul a venit doar din vanzarile de alimente, bauturi si tutun, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).

In octombrie, afacerile din comertul cu amanuntul au crescut cu 8,6% fata de a zecea luna din 2007. Usoara crestere a afacerilor din comert din noiembrie a venit exclusiv din vanzarile de alimente, bauturi si tutun, care au crescut cu 8% fata de noiembrie 2007.

In schimb, comertul cu autovehicule, motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea autovehiculelor s-au comprimat in noiembrie 2008 cu 19,9% fata de aceeasi luna din 2007, astfel ca ca Tafacerile totale din comertul cu ridicata si amanuntul au scazut cu 11,3%.

Serviciile de piata pentru populatie au inregistrat de asemenea o tendinta negativa, afacerile din sector coborand in noiembrie cu 11,9% fata de perioada echivalenta din 2007, mai releva datele INS.

Fata de octombrie, afacerile din comertul cu amanuntul, fara vanzarile de autovehicule si motociclete, s-au redus in noiembrie cu 2,4%, afacerile din comertul cu ridicata si amanuntul s-au comprimat cu 14,8%, iar serviciile de piata pentru populatie au scazut cu 10,5%.

In primele 11 luni ale anului trecut, afacerile din comertul cu amanuntul au crescut cu 14,3% fata de acelasi interval din 2007, pe fondul avansului vanzarilor de produse nealimentare cu 16,2% si a vanzarilor de alimente, bauturi si tutun cu 12,1%.

De altfel, evolutia buna a afacerilor din prima partea anului trecut mentine pe plus comertul cu autovehicule, motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea autovehiculelor, care a crescut cu 22,7% in primele 11 luni, in timp ce comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a avansat cu 14%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Cum le afectează pe fumătoare interzicerea țigărilor mentolate și ce opțiuni au
Setari Cookie-uri