In decembrie, inflatia anuala a Romaniei a depasit de aproape trei ori media europeana

Inflatia anuala inregistrata de Romania in decembrie 2008, de 6,4%, a depasit de aproape trei ori media din Uniunea Europeana (UE), Romania fiind pe pozitia a cincea in cadrul statelor membre cu cea mai ridicata inflatie anuala, potrivit datelor publicate de Eurostat.

In decembrie, statele membre ale UE cu cea mai pronuntata inflatie anuala au fost Letonia, cu 10,4%, Lituania, cu 8,5%, Estonia, cu 7,5% si Bulgaria, cu 7,2%, potrivit datelor comunicate de biroul european de statistica.

In schimb, cele mai scazute rate ale inflatiei anuale au fost inregistrate, in ultima luna din 2008, in Luxemburg, de 0,7%, Portugalia, de 0,8%, si Germania, cu 1,1%, anunta NewsIn.

Inflatia anuala s-a temperat, in decembrie, pana la 2,2% in UE, de la 2,8% in luna anterioara, si pana la 1,6% in zona euro, de la 2,1% in noiembrie.

Din datele Eurostat a reiesit ca, fata de decembrie 2007, inflatia anuala s-a temperat in 25 de state membre, a crescut in una dintre tari, iar Irlanda nu a prezentat date anuale despre cresterea preturilor.

Potrivit datelor publicate, marti, de Institutul National de Statistica (INS), Romania a incheiat anul 2008 cu o inflatie anuala de 6,3% in decembrie, la un nivel mai temperat decat cel din noiembrie, de 6,74%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri