Basescu nu vrea bani de la FMI

Presedintele Traian Basescu a declarat ca "ultimul lucru pe care il va face Romania" va fi sa imprumute bani de la Fondul Monetar International, deficitul de cont curent putand fi acoperit prin imprumut european.

"Ultimul lucru pe care il va face Romania va fi sa se imprumute la FMI. Stiu ca aceasta idee este controversata, dar vom merge pe zonele practice. Deficitul de cont curent, daca vom ajunge la aceasta concluzie, putem sa-l finantam prin imprumut european", a declarat presedintele, vineri, la Conferinta
Nationala a Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania pe tema "Prioritati si masuri concrete anti-criza".

"Va trebui sa fim foarte chibzuiti pentru ca avem o problema: economia Romaniei nu mai poate fi asezata in matricea Fondului. Am depasit marginile matricei pe care Fondul le impune unei economii, si nu numai economiei, ci si societatii", a adaugat Basescu, potrivit NewsIn.

Seful statului sustine ca exista si alte solutii pentru banii de care tara noastra are nevoie."Putem coopera cu UE, cu Banca Mondiala, cu Banca Europeana de Investitii", a spus presedintele.

Guvernul trebuie sa gaseasca o solutie pentru finantarea deficitului bugetar, aceasta urmand sa fie decisa de Executiv in perioada urmatoare, a declarat pe 9 ianuarie premierul Emil Boc, fara a exclude varianta unui imprumut de la FMI sau de la Banca Europeana pentru Investitii.

"Este clar ca trebuie sa gasim o solutie pentru finantarea deficitului bugetar. Aceasta solutie nu a fost inca decisa si va fi o discutie pe care o vom avea la nivel guvernamental in perioada urmatoare. Sunt multe alternative", a declarat Boc, intrebat daca Guvernul va cere ajutor financiar de la FMI sau de la Banca Europeana de Investitii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri