Al doilea ritm de crestere anuala a constructiilor din UE in noiembrie

Ritmul anual de crestere a sectorului de constructii din Romania s-a temperat in noiembrie 2008 la 13,8% fata de luna similara din 2007, Romania clasandu-se pe locul secund in Uniunea Europeana (UE) dupa avansul acestui indicator, a anuntat Eurostat.

In octombrie, Romania se clasase pe primul loc in UE dupa acest indicator, cu o crestere in termeni anuali de 17,8%, potrivit datelor revizuite ale biroului european de statistica.

In noiembrie, Slovacia a ocupat prima pozitie dupa cresterea anuala a constructiilor din UE, cu 16,5%, iar Polonia a fost a treia, cu un avans anual al constructiilor de 7%.

In schimb, in Spania sectorul constructiilor a continuat sa scada si in penultima luna din 2008, lucrarile de constructii restrangandu-se cu 9,7%. Slovenia a raportat un declin in acest domeniu de 8,2%, iar Marea Britanie, de 6,3% fata de a unsprezecea luna din 2007.

Eurostat, care a centralizat date pentru 13 din cele 27 de state membre, arata ca sectorul constructiilor a scazut in UE, in noiembrie 2008, cu 4,2% fata de aceeasi luna din 2007, iar tarile din zona euro au inregistrat o reducere anuala mai mare, de 4,7%, in acelasi interval.

Sectorul constructiilor a crescut in noiembrie in cinci state din blocul comunitar si a scazut in opt, comparativ cu aceeasi luna din 2007, potrivit datelor publicate de Eurostat, preluate de NewsIn.

Constructiile de cladiri au scazut in penultima luna din 2008 cu 4,6% fata de luna similara din 2007 in UE si cu 5,2% in zona euro, iar cele ingineresti s-au redus cu 2,5% in UE si cu 4,7% in zona euro.

In noiembrie, lucrarile de constructii au avansat cu numai 0,8% in Romania fata de luna anterioara, potrivit Eurostat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri