Numarul locurilor de munca disponibile pana pe 23 ianuarie a sporit cu 1.763 fata de saptamana 6-15 ianuarie 2008, pana la 7.550, pe fondul unei cresteri a ofertelor pentru persoanele cu studii medii, a anuntat Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Cele mai multe dintre posturile disponibile pana pe 23 ianuarie sunt anuntate pentru municipiul Bucuresti - 1.029 si judetele Dolj - 584 si Hunedoara - 453, arata NewsIn.

In schimb, numeroase judete au anuntat putine slujbe libere, in contextul in care companiile sunt preocupate mai degraba sa reduca numarul de angajati, multe dintre ele concediind deja sute de persoane. Cele mai putine locuri de munca au fost inregistrate in Ilfov (20), Alba (22) si Galati (27).

Persoanele cu studii superioare au disponibile 419 locuri de munca, cele mai multe (167) fiind pentru ingineri. Asistentii medicali generalisti beneficiaza de 30 oferte, contabilii, de 20 slujbe, iar consultantii in management au la dispozitie 11 posturi.

Pentru studii medii si profesionale, ANOFM are inregistrate 7.131 de ocupatii, cele mai multe fiind pentru confectioneri-asamblori de articole din textile - 642, muncitori necalificati in industria confectiilor - 467, operatori confectioneri in industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje, materiale sintetice - 243, muncitori necalificati la ambalarea produselor solide si semisolide - 235, agenti de securitate - 234, muncitori necalificati la demolari de cladiri, zidarie, mozaic, gresie si parchet - 222.

Cele mai putine posturi inregistrate in evidentele ANOFM sunt pentru consilieri juridici - 10 posturi, auditori interni - 9, agenti fiscali - 8, manageri de proiect si padurari - 4, medic veterinar si farmacist - 3 locuri de munca.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Standard & Poor's a confirmat ratingul României la "BBB-/A-3"
Setari Cookie-uri