Vicepremierul Dan Nica a spus, dupa intalnirea liderilor PDL si PSD, ca partidele din coalitie au stabilit ca proiectul de buget sa fie finalizat intr-o saptamana, urmand sa fie transmis Parlamentului pentru a fi dezbatut in procedura de urgenta.

Dan Nica a spus ca liderii coalitiei au cazut de acord ca Guvernul sa plateasca, cu prioritate, datoriile care au fost realizate in 2008.

Facturile emise la 31 decembrie 2008 si neachitate, in valoare de 7,7 miliarde lei, vor fi platite esalonat, pentru a nu bloca economia, primele trei transe urmand a fi efectuate la sfarsitul acestei luni, in februarie si martie, a spus vineri ministrul finanatelor, Gheorghe Pogea.

"Nu vrem sa blocam economia, sa trimitem lumea in somaj sau sa fim iresponsabili, chiar daca este vorba de facturi ale vechiului guvern", a declarat Pogea, citat de NewsIn.

Prima plata, in valoare de 600 milioane lei, va fi efectuata dupa 25 ianuarie, a doua, de 1,5 miliarde lei, in februarie, iar a treia, de 900 milioane lei, in martie, "cu promisiunea ca orice imbunatatire a colectarii veniturilor" ar putea grabi plata facturilor restante, a adaugat ministrul.

El a precizat ca, la un curs de 3,68 lei/euro, la care sunt calculate aceste facturi, suma echivalenta pentru valoarea lor totala este de 2,1 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ministrul Economiei: Dacă scad infectările, din 15 iunie deschidem mall-urile
Setari Cookie-uri