Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, cu ocazia vizitei pe santierul Autostrazii Transilvania, ca va cere reprezentantilor companie Bechtel garantii ca tronsonul Cluj-Bors al Autostrazii urmeaza a fi finalizat pana in 2012.
"Vrem sa stim cu siguranta ca pana in 2012 vom avea in mod sigur finalizata portiunea din Autostrada Transilvania de la Cluj pana la granita la Bors", a declarat ministrul transporturilor, citat de NewsIn.

Acesta a mai spus ca pe parcursul zilei de marti (n.red. 20 ianuarie) va avea o serie de intalniri cu reprezentantii companiei Bechtel unde va ridica cateva probleme legate de stadiul lucrarilor la Autostrada Transilvania. Printre acestea, ministrul Berceanu a amintit ca va solicita un raspuns legat de intarzierea lucrarilor la autostrada desi statul roman a platit pana in prezent o suma de 624 milioane de euro.

De asemenea, Radu Berceanu a mai spus ca vrea sa stie cand vom avea disponibila o portiune utilizabila din Autostrada Transilvania si care ar putea fi aceea. Totodata, ministrul Berceanu a declarat ca statul roman are o datorie de 77 milioane de euro fata de Bechtel pe care ii va plati, desi compania sustine ca are de recuperat 137 milioane de euro.

Autostrada Transilvania (415 km) parcurge ruta de la nord-vest de la Brasov pana la Oradea, la granita cu Ungaria si va trece prin Brasov, Fagaras, Sighisoara, Targu Mures, Cluj Napoca si Oradea. Contractul de proiectare si executie a lucrarilor a fost semnat in decembrie 2003 intre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si Bechtel International (USA).

In februarie 2006, in urma renegocierii contractului, a fost prelungit termenul de finalizare din decembrie 2012 pentru decembrie 2013. Proiectul este impartit in opt tronsoane. In iunie 2004 lucrarile au fost demarate simultan pe doua dintre acestea - 2B Campia Turzii - Cluj Vest (Gilau) si 3C Suplacu de Barcau - Bors.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri