"Vrem sa stim cu siguranta ca pana in 2012 vom avea in mod sigur finalizata portiunea din Autostrada Transilvania de la Cluj pana la granita la Bors", a declarat ministrul transporturilor, citat de NewsIn.

Acesta a mai spus ca pe parcursul zilei de marti (n.red. 20 ianuarie) va avea o serie de intalniri cu reprezentantii companiei Bechtel unde va ridica cateva probleme legate de stadiul lucrarilor la Autostrada Transilvania. Printre acestea, ministrul Berceanu a amintit ca va solicita un raspuns legat de intarzierea lucrarilor la autostrada desi statul roman a platit pana in prezent o suma de 624 milioane de euro.

De asemenea, Radu Berceanu a mai spus ca vrea sa stie cand vom avea disponibila o portiune utilizabila din Autostrada Transilvania si care ar putea fi aceea. Totodata, ministrul Berceanu a declarat ca statul roman are o datorie de 77 milioane de euro fata de Bechtel pe care ii va plati, desi compania sustine ca are de recuperat 137 milioane de euro.

Citeste si:

Autostrada Transilvania (415 km) parcurge ruta de la nord-vest de la Brasov pana la Oradea, la granita cu Ungaria si va trece prin Brasov, Fagaras, Sighisoara, Targu Mures, Cluj Napoca si Oradea. Contractul de proiectare si executie a lucrarilor a fost semnat in decembrie 2003 intre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si Bechtel International (USA).

In februarie 2006, in urma renegocierii contractului, a fost prelungit termenul de finalizare din decembrie 2012 pentru decembrie 2013. Proiectul este impartit in opt tronsoane. In iunie 2004 lucrarile au fost demarate simultan pe doua dintre acestea - 2B Campia Turzii - Cluj Vest (Gilau) si 3C Suplacu de Barcau - Bors.