Premierul a declarat, la B1TV, ca planul de a aloca 20% din cheltuielile bugetare pentru investitii trebuie coroborat cu plata datoriilor pe care le are statul catre firme. Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a anuntat saptamana trecuta ca facturile emise la sfarsitul anului trecut si neachitate, in valoare de 7,7 miliarde de lei, vor fi platite esalonat pentru a nu bloca economia. Datoriile vor fi platite in trei transe: la sfarsitul lunii ianuarie, in februarie si in luna martie.

In ceea ce priveste reabilitarea termica, Boc spune ca firmele producatoare de materiale de constructii vor avea comenzi si vor pastra astfel locurile de munca. In plus, valoarea facturii la intretinere va scadea cu 30-35%. Premierul a precizat ca este vorba de aproximativ 89.000 de blocuri care trebuie reabilitate termic, in intreaga tara, relateaza NewsIn.

Potrivit legislatiei in vigoare, fondurile necesare pentru finantarea lucrarilor de reabilitare termica se asigura astfel: 37% din alocatii de la bugetul de stat, 30% de la bugetele locale si 33% din fondul de reparatii al asociatiei de proprietari.