Premierul Emil Boc a declarat ca a cerut ca 20% din cheltuielile bugetare pe anul 2009 sa fie utilizate pentru investitii si vrea ca Executivul sa acopere peste 50% din cheltuielile pentru izolarea termica a blocurilor, masurile facand parte din planul de combatere a efectelor crizei economice.
Premierul a declarat, la B1TV, ca planul de a aloca 20% din cheltuielile bugetare pentru investitii trebuie coroborat cu plata datoriilor pe care le are statul catre firme. Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a anuntat saptamana trecuta ca facturile emise la sfarsitul anului trecut si neachitate, in valoare de 7,7 miliarde de lei, vor fi platite esalonat pentru a nu bloca economia. Datoriile vor fi platite in trei transe: la sfarsitul lunii ianuarie, in februarie si in luna martie.

In ceea ce priveste reabilitarea termica, Boc spune ca firmele producatoare de materiale de constructii vor avea comenzi si vor pastra astfel locurile de munca. In plus, valoarea facturii la intretinere va scadea cu 30-35%. Premierul a precizat ca este vorba de aproximativ 89.000 de blocuri care trebuie reabilitate termic, in intreaga tara, relateaza NewsIn.

Potrivit legislatiei in vigoare, fondurile necesare pentru finantarea lucrarilor de reabilitare termica se asigura astfel: 37% din alocatii de la bugetul de stat, 30% de la bugetele locale si 33% din fondul de reparatii al asociatiei de proprietari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri