Avutia neta a populatiei din Romania se va stabiliza in acest an si in 2010 la aproximativ 7% din produsul intern brut (PIB), nivel similar celui de anul trecut, dar mult mai scazut decat in 2007, cand avutia neta reprezenta 13% din PIB, arata un studiu Unicredit Group.

"In ciuda cresterii accelerate a economiei, acumularea de avutie a inregistrat o decelerare semnificativa anul trecut", se precizeaza in studiul Unicredit referitor la avutia gospodariilor in statele central si est-europene, citat de NewsIn.

De asemenea, analistii Unicredit subliniaza ca incetinirea economiei romanesti si contextul global extrem de incert vor limita in continuare acumularea de bogatie in Romania pana in 2010.

"In conditiile de crestere a volatilitatii si a aversiunii fata de risc, produsele traditionale de economisire isi vor recapata popularitatea in detrimentul fondurilor de investitii si actiunilor listate, iar nou-creatul sistem de pensii private va oferi o oarecare sustinere favorabila acumularii de avutie", comenteaza economistii de la Unicredit Group.

Potrivit studiului Unicredit, depozitele bancare vor inregistra in continuare un ritm robust de crestere, stimulate pe termen scurt de competitia intensa intre banci.

Pana in 2010, ponderea depozitelor in totalul avutiei financiare a gospodariilor ar urma sa creasca pana la aproximativ 65%, estimeaza analistii grupului bancar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri