Proiectul bugetului pe anul 2009, pachetul de masuri anticriza si propunerea de reducere a personalului bugetar din administratia centrala cu 20% vor fi discutate inainte de adoptare cu patronatele si partenerii sociali, a informat Guvernul.
Guvernul a stabilit ca in sedinta din 29 ianuarie sa fie adoptata atat forma finala a proiectului bugetului de stat, a celui de asigurari sociale, cat si pachetul de masuri anticriza, potrivit unui comunicat remis ieri.

Proiectul de buget elaborat de Guvern prevede un nivel al veniturilor 32,1% din PIB, un deficit bugetar de 2% din PIB si o crestere economica de 2,5%. Nivelul cheltuielilor nu a fost inca stabilit.

Planul de masuri anticriza propus de Guvern contine 74 de masuri, principalele puncte din document vizand stimularea infiintarii a cel putin 50.000 de locuri de munca in microintreprinderi, dar si stimularea activitatii IMM-urilor, a industriei auto si a petrochimiei.

Pe de alta parte, Guvernul a decis politic ca circa 2.000 de posturi din aparatul central sa fie restructurate, iar institutiile vizate sunt ministerele, aparatul de lucru al Guvernului, agentiile si autoritatile din subordinea Guvernului si ministerelor, potrivit unor surse guvernamentale.

Potrivit acelorasi surse, decizia a fost una politica, urmand ca ministrii sa vina ulterior cu propuneri, care se vor concretiza in acte normative. Posturile vizate de restructurare sunt doar cele ocupate, decizia nereferindu-se la cele vacante. Masura are in vedere reducerea cu circa 20% a numarului total de posturi, astfel incat unele ministere ar putea sa reduca posturile cu mai putin de 20%, altele cu mai mult.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri