Guvernul a stabilit ca in sedinta din 29 ianuarie sa fie adoptata atat forma finala a proiectului bugetului de stat, a celui de asigurari sociale, cat si pachetul de masuri anticriza, potrivit unui comunicat remis ieri.

Proiectul de buget elaborat de Guvern prevede un nivel al veniturilor 32,1% din PIB, un deficit bugetar de 2% din PIB si o crestere economica de 2,5%. Nivelul cheltuielilor nu a fost inca stabilit.

Planul de masuri anticriza propus de Guvern contine 74 de masuri, principalele puncte din document vizand stimularea infiintarii a cel putin 50.000 de locuri de munca in microintreprinderi, dar si stimularea activitatii IMM-urilor, a industriei auto si a petrochimiei.

Citeste si:

Pe de alta parte, Guvernul a decis politic ca circa 2.000 de posturi din aparatul central sa fie restructurate, iar institutiile vizate sunt ministerele, aparatul de lucru al Guvernului, agentiile si autoritatile din subordinea Guvernului si ministerelor, potrivit unor surse guvernamentale.

Potrivit acelorasi surse, decizia a fost una politica, urmand ca ministrii sa vina ulterior cu propuneri, care se vor concretiza in acte normative. Posturile vizate de restructurare sunt doar cele ocupate, decizia nereferindu-se la cele vacante. Masura are in vedere reducerea cu circa 20% a numarului total de posturi, astfel incat unele ministere ar putea sa reduca posturile cu mai putin de 20%, altele cu mai mult.