Numarul de posturi din aparatul central vizate de restructurarea decisa de Guvern e de circa 2.000, iar institutiile vizate sunt ministerele, aparatul de lucru al Guvernului, agentiile si autoritatile din subordinea Guvernului si ministerelor, potrivit unor surse guvernamentale citate de NewsIn.
Potrivit acelorasi surse, decizia a fost una politica, urmand ca ministrii sa vina ulterior cu propuneri, care se vor concretiza in acte normative. Posturile vizate de restructurare sunt doar cele ocupate, decizia nereferindu-se la cele vacante.

Masura are in vedere reducerea cu circa 20% a numarului total de posturi, astfel incat unele ministere ar putea sa reduca posturile cu mai putin de 20%, altele cu mai mult.

In urma acestei decizii trebuie adoptate noi acte privind organizarea si functionarea institutiilor vizate de restructurare, avand in vedere ca numarul de posturi este prevazut in aceste acte normative.

Ministrul Administratiei si Internelor, Liviu Dragnea, a declarat intr-o conferinsa de presa, ca in perioada urmatoare ministerele vor trebui sa identifice compartimentele in care se poate face aceasta reducere de personal. Ministrul de Interne a mai spus ca aceste masuri vizeaza nu doar disponibilizari de personal, ci si reducerea cheltuielilor cu bunuri si servicii.

Liviu Dragnea a precizat insa ca sunt trei ministere "cu un statut mai special unde abordarea va fi putin diferita", adica Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Apararii si cel al Justitiei. "Cred ca nu-si permite nimeni ca actiunile pe care le desfasoara ministerele efective sa fie puse in pericol. La MAI nu se pune problema restructurarii operative, noi avem un deficit de personal, o sa vedem la ce concluzie ajungem", a mai explicat el.

Liderii PD-L si PSD au luat in calcul reducerea cu 20% a personalului din intregul sistem bugetar, astfel incat salariile angajatilor sa poata fi majorate in raport cu inflatia fara a afecta tinta de deficit bugetar, au declarat surse din conducerea celor doua partide.

"Cele mai aprinse discutii din sedinta de aseara (n.r. miercuri) a coalitiei au vizat reducerea cheltuielilor salariale din sectorul bugetar, intrucat niciun ministru nu este dispus sa anunte ca urmeaza disponibilizari. Executivul este, insa, nevoit sa reduca cu aproape 20% personalul angajat la stat pentru a putea majora salariile bugetarilor astfel incat sa nu fie afectata tinta de deficit bugetar de 2% din produsul intern brut", au precizat, pentru NewsIn, reprezentantii PD-L si PSD.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri