Tarlea a precizat ca disponibilizarile au fost anuntate de firme mari. Astfel, printre cei care au trimis notificari de disponibilizare la sediul AJOFM Gorj se numara SC Hidroconstructia, care va lasa fara locuri de munca peste 250 de persoane.

Uzina Mecanica Sadu a anuntat disponibilizarea a 50 de muncitori, iar societatea Remont va concedia 25 de persoane.

"Criza economica isi spune cuvantul si unele firme nu mai au comenzi, asa ca au inceput sa faca reduceri de personal”, a precizat Ion Tarlea.

Citeste si:

Alte companii care au filiale in judetul Gorj au anuntat si ele reduceri de personal. Pentru luna aprilie, societatea Rominex, care lucreaza pentru Complexul Energetic Rovinari, va disponibiliza 40 de angajati.
In cursul acestei luni, peste 150 de persoane au ramas fara locuri de munca, multi dintre cei care au intrat in somaj fiind de la societatea Concefa, cu sediul in Sibiu, dar care presteaza lucrari pentru CE Rovinari si de la Electrica si Remat Gorj.

Persoanele ramase fara un loc de munca se pot inscrie la cursuri de calificare organizate de AJOFM Gorj, putand alege dintre cursurile de specializare in urmatoarele meserii: dulgher, zidar, tamplar, fochist, ospatar, lucrator in comert sau sudor. In cursul anului 2008, AJOFM Gorj a organizat 69 de astfel de cursuri, in diverse meserii, la care au participat 1.436 de persoane. Dintre cursanti, doar 552 au reusit sa-si gaseasca locuri de munca dupa absolvirea cursurilor.