"Am discutat cu presedintele Agentiei de Finantare a Infrastructurii de Transport din Franta despre modul de finantare al proiectelor de infrastructura de transport din Franta si despre greselile care au fost facute, dar si cum procedeaza acum. Am primit un raspuns clar. Respectiv, ca autostrazile si infrastructura feroviara nu se pot face cu bani de la bugetul de stat" a declarat Radu Berceanu dupa discutiile preliminare pe care le-a avut cu presedintele Agentiei de Finantare a Infrastructurii de Transpsort din Franta, Gerard Longuet.

Acesta a mai subliniat ca in Franta, in anul 2000, lucrurile au demarat intr-un mod relativ gresit, adica s-au bazat pentru construirea autostrazilor doar pe banii de la bugetul de stat. "Agentia pe care o conduce Gerard Longuet se ocupa cu strangerea fondurilor pe care le colecteaza din infrastructura de transport taxe si alte impozite", a explicat Berceanu.

"Am vrut sa sfatuim partea romana care este rolul statului si cel al privatilor pe partea de infrastructura. Cum in Franta am facut erori dar si alegeri bune. Acest lucru s-a intamplat si in Romania, dar speram ca se poate ajunge numai la alegeri bune" a spus Gerard Longue.