Premierul Emil Boc a semnat mai multe decizii de numire in functie a unor sefi de institutii si secretari de stat, printre care propunerea PSD la AVAS-Mircea Ursache si cea a PDL la ANRMAP - Cristina Traila, deciziile fiind deja publicate in Monitorul Oficial.

Ioana Liana Pop a fost numita secretar de stat la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul. Barna Tanczos a fost eliberat din functia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, in locul sau fiind numit Marin Anton.

La Ministerul Sanatatii a fost numit secretar de stat Liviu Manaila Maximean, Iulian Matache la Ministerul Dezvoltarii, iar raportul de serviciu al secretarului general al Ministerului Sanatatii, Victor Mora, a incetat la cererea acestuia.

Cristina Traila ia locul lui Marius Gogescu la ANRMAP. Are 32 de ani, este de profesie avocat si a fost membru fondator al PL-D. Traila a candidat la alegerile din 30 noiembrie din partea PDL, dar nu a intrat in Parlament.

Noul presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, a mai fost presedinte al AVAS si in 2004. Din martie 2002 este presedinte-director general al SC World Trade Center Bucuresti SA si reprezentant in Adunarea Generala a World Trade Center Association Washington. A mai fost, in diferite perioade, membru al consiliilor de administratie ale societatilor de asigurari Astra si Omniasig, precum si presedinte al SC Victoria Business Plazza (1998 – 1999).

In mai 2007 a fost numit membru al Consiliului de Supraveghere a Fondului Proprietatea, ocupand locul lasat liber de unul dintre reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei, iar in noiembrie 2007 a preluat conducerea Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, care revenea prin rotatie fiecaruia dintre cei sapte membri ai Consiliului, pentru cate o luna.

Numele lui Mircea Ursache a fost mentionat in scandalul “Afacerea Costea”. El ar fi beneficiat, conform documentelor justitiei franceze, de facilitatile omului de afaceri Adrian Costea, care s-a ocupat de afisele electorale din campania prezidentiala din 1996 a lui Ion Iliescu. Potrivit anchetatorilor, Costea i-ar fi platit lui Ursache sejurul la hotelul “Concorde La Fayette” din Paris.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Emil Boc: Voi desființa faxul în primărie, nu mai există instituția faxului
Setari Cookie-uri